Најновије

ДОДИК: Срби ће увек бити на страни Русије

Према његовом мишљењу, оба народа су историјски живела у условима конфронтације, али су успела да сачувају кључне атрибуте свог идентитета, као што су језик, национални карактер и систем писања.

Српски народ ће увек бити на страни Руса, невезано за тренутне догађаје и ставове Запада, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу са генералним директором ТАСС-а Андрејом Кондрашовом.

"Невезано за све што се буде дешавало, Срби ће увек бити на страни Руса. То је оно што излуђује (Запад), због тога мисле да Срби морају да буду кажњени. Русија можда и направи понеку грешку, уради нешто погрешно, али Срби ће бити на њеној страни", рекао је он.

Како јер навео председник РС, два народа спаја њихова православна хришћанска вера, приврженост истим политичким принципима, љубав према родној земљи, патриотизам и жеља за слободом.

"Обојица смо научили да ниједан народ не може бити слободан без јаке земље. Толико тога нас спаја", рекао је Додик.

Према његовом мишљењу, оба народа су историјски живела у условима конфронтације, али су успела да сачувају кључне атрибуте свог идентитета, као што су језик, национални карактер и писмо.

"Када Срби прате спортска такмичења, они, наравно, навијају за Србију, али наш следећи омиљени тим за који навијамо је Русија. То се просто не може променити. И тако је од мог унука, који има пет година, до најстаријег човека у нашој држави", рекао је Додик.

НЕСТОРОВИЋ ВЕЋ ОДОГОВОРИО ШАПИЋУ: "Ми - глас из народа" неће...

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА