Најновије

ДИРЕКТОР СРПСКО-РУСКОГ ЦЕНТРА ''МАЈАК'': Предстоји нам Дан Победе у сваком смислу

Русија је спремна да победи у овом вишедимензионалном сукобу са западом  упркос свима који сада мисле другачије или који мисле по задатку другачије.

Парада Победе (Илустрација: Правда/Јутјуб)

Пише: Владимир Пребирачевић, директор Српско-руског центра „Мајак“

Специјална војна операција у Украјини иде својим током а многи назови аналитичари се убише сваки дан већ више од два месеца да објасне свима како је Русија пропала, како је њена војска лоше опремњена, како нема ни горива ни хране ни муниције за пет дана ратовања. Сваки покрет се објашњава као да су исти учествовали у креирању војне стратегије, као да су врхунски познаваоци наоружања и војне тактике као да сваки дан седе са министром Шојгуом или са председником Путином лично. Све је њима познато и наравно катастрофално за руску страну.

Спремни су у том новом стилу који се заузима да сваки догађај окрену против Русије. И тако ево сад кад се Украјина наоружа оружјем са запада покренуће контраофанзиву у јуну на исток па ће до Москве вероватно у својим маштаријама да стигну. Само још мало и ето благостања и пријема и у НАТО и у ЕУ и ко зна шта још.

А кад погледате шта све од оружја стиже као фамозно оружје које ће променити ток рата видите да су ту различити модели оружја који су давно ускладиштени и слабо одржавани па се као такви појављују и хаубице из врмена другог светског рата , транспортери у пустињскох боја са почетка осамдесетих и тако редом све боље од бољег оружја које ће Украјинци скупо платити а на крају и улудо баченим животима својих људи који гину за рад туђих интереса.

Стварност је мало дугачија али се не види на западу јер је потпуна медејска блокада. Ако се сећате тог демократског и цивилизацијског чина прво су у складу са европским западним вредностима погашени сви руски медији на свим платформама (телевизија,радио,интернет, друштвене мреже).

Пласирање дезинформација које стижу на свим платформама треба да послужи да се што више растегне оваква ситуација у Украјини и да се што више нанесе штете, како кажу, руској страни али се директно наноси штета народу који живи у Украјини а за који никога реално није брига. Европа је индиректно увучена у овај рат свим средствима у Украјини и тренутно губи на свим пољима. Од економског, енергетског, безбедносног, политичког, културног  до директног губитка једне од највећих држава у Европи за коју сматрам да више неће постојати у овом облику као до пре 24.фебруара.  Цела Европа је склизнула у проблеме због примарно туђих геополитичких циљева највише оних ван ЕУ простора и сваки дан се тоне све више без икакве потребе.

Русија је спремна да победи у овом вишедимензионалном сукобу са западом  упркос свима који сада мисле другачије или који мисле по задатку другачије. Једно је медијска кампања која је најжешћа икад али резултати у реалности кажу да операција у Украјини доноси резултате на свим пољима без обзира на то шта ко признаје или не, свет је дошао до прекретнице у којој нема назад. За многе је будућност неизвесна толико да се не зна ни шта следећа зима доноси. Енергетска, прехрамбена и финансијска криза иду руку под руку док многи мисле да је њихов комфор загарантован ускоро ће се непријатно изненадити суровом реалношћу.

О новом '’мариупољском сценарију'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА