Најновије

НАСТАВЉА СЕ РУСКА ОФАНЗИВА: Котао у Донбасу спреман да проври, снаге ЛНР настављају напредовање, борбе код Харкова (MAПA)

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

Војни експерт Борис Рожин дао је кратак резиме резултата операције денацификације и демилитаризације Украјине

Мариупољ

Наставља се безбрижан јуриш на Азовстал. Изгубивши гомиле отпада, непријатељ наставља да држи кључне зграде на територији фабрике, које су изложене снажним ваздушним и артиљеријским ударима, што доводи до повећања губитака.

Запорожје

На линији Каменскоје-Орехов-Гуљаиполе без промена. Такође нема значајнијег напретка на линији Гуљајпоље-Велика Новоселовка.

Угледар

На прузи Новомихајловка-Угледар-Велика Новоселовка није било промена. Тешке борбе су забележене у области Новомихајловке.

Маринка

У селу нема значајнијег помака. Борбе се, као и до сада, воде на подручју депоније.

Авдијевка

Борбе се настављају у близини аутопута Авдејевка-Константиновка. Извештава се да је украјинска војска дигла брану у ваздух како би спречила напредовање трупа које су напредовале. Такође се воде борбе код Новобахмутовке и у области Троицког.

ЛНР

Након заузимања Попасне, одбрана непријатеља је испитана у правцу Артемовска. Борбе се настављају у области Тошковка и Воеводовка. Непријатељ се и даље потискује од Рубижна. Тешке борбе воде и у рејону Белогоровке, где су угрожене комуникације Северодоњецке групације Оружаних снага Украјине. Обе стране трпе озбиљне губитке. Ипак, расту ризици од опкољавања дела Донбаске групације Оружаних снага Украјине.

Изјум

Тешке борбе се настављају у области Курулке и Пашкова, као и код Велике Камишеваке. Код Јампоља, непријатељ је претрпео велике губитке и био је приморан да се повуче. Са северозапада се Красном Лиману приближавају трупе. Команда Оружаних снага Украјине ужурбано пребацује резерве овде за подршку овом делу фронта.

Харков

Непријатељ наставља да напада у правцу Липца и Казачије Лопана, са намером да потисне руске трупе даље од Харкова. Такође постоји напредовање из Старог Салтова у правцу Терноваје, у чијем подручју се воде борбе. Очигледно је да је потребно појачање груписања на харковском правцу. Приближавање Оружаних снага Украјине границама повећава опасност од гранатирања насеља на територији Руске Федерације. Биће проблематично сузбити ове нападе без контроле севера Харковске области.

Николајев

Нема значајних промена и у Николајевском и у Никопољском правцу. Борбе су позиционе природе.

Одеса

Нема значајних промена. Непријатељ је престао да покушава да искрца трупе на острво Змејни, претрпевши озбиљне губитке. Према неким изворима, међу убијенима на Змејну били су и страни војни саветници. Планови да се Серпентин заузме до 9. маја су пропали.

О стању у Мариупољу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Новости/voenkorKotenok

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА