Најновије

Власти Хамбурга планирају ограничења топле воде за домаћинства

Немачки град Хамбург ће давати топлу воду за приватна домаћинства и ограничиће максималну температуру грејања у случају акутне несташице гаса, рекао је његов сенатор за животну средину док се Немачка припрема за могуће прекиде увоза руског гаса.

Фото: Pixabay

Немачка је прошлог месеца покренула два од својих трослојних планова за хитне случајеве у случају нестанка гаса након што је Русија смањила испоруке гасоводом Северни ток 1, корак пре него што је влада ограничила потрошњу горива.

Влада апелује на грађане и компаније да смање потрошњу енергије и помогну земљи да напуни своја складишта гаса до зиме, али градови такође разматрају мере ако гаса нестане.

“У случају акутне несташице гаса, топла вода би могла бити доступна само у одређено доба дана у хитним случајевима”, рекао је у суботу сенатор за животну средину из Хамбурга Јенс Керстан, а преноси лист Велт ам зонтаг.

Керстан је рекао да би немачки град Хамбург такође могао размотрити опште смањење максималне собне температуре у топловодној мрежи округа.

Према савезном плану за ванредне ситуације, домаћинства и критичне институције као што су болнице имаће приоритет у односу на индустрију у трећој фази, али то можда неће бити могуће свуда у Хамбургу из техничких разлога.

“Неће свуда моћи да се направи разлика између комерцијалних и приватних купаца у случају несташице гаса”,  додао је Керстан.

Док Немачка жури да пронађе алтернативне путеве за гас и снабдевање ЛНГ-ом као могућношћу, сенатор је упозорио да привремени терминал за течни природни гас (ЛНГ) у Хамбургу неће бити у функцији најраније средином следеће године.

“Током јула ћемо знати да ли је и на којој локацији изводљив привремени ЛНГ терминал у Хамбургу”, рекао је он.

Прва два немачка привремена ЛНГ терминала у Вилхелмшавену и Брунсбуетелу требало би да буду пуштена у рад крајем ове године, објавио је немачки лист, позивајући се на министарство економије.

О томе како је Бајден упозорио америчке мушкарце да и њима може бити одузето право на абортус прочитајте ОВДЕ.

Извор: NultaTačka

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА