Најновије

ВЕНЕЦУЕЛА ПОДРЖАВА СПЕЦИЈАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ Лавров: "Русија ће помоћи Венецуели да се одупре економском притиску САД-а"

Каракас изражава подршку Москви на високом нивоу за специјалну операцију у Украјини, изјавио је венецуелански министар спољних послова Карлос Фарија Тортоса.

Фото: Јутјуб

"Разговарали смо о низу питања у вези са специјалном војном операцијом. Са наше стране, са стране наше владе, председника, изразили смо нашу подршку", рекао је он после састанка са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом у Москви.

Москва и Каракас су једногласни у мишљењу да је блокирање страних средстава разних земаља од стране САД чиста пљачка, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Сложили смо се да акције САД да блокирају имовину суверених држава на страним рачунима нису само отворена пљачка непожељних режима у духу Дивљег запада, већ грубо кршење социо-економских права грађана“, рекао је он током конференције за штампу после разговора са венецуеланским колегом.

"Москва и Каракас знају колико је Вашингтон озбиљно желео и наставља да покушава да поткопа темеље венецуеланске економије. Али, већ је јасно да се ти планови неће остварити“, резимирао је Лавров, напомињући да ће Русија помоћи Венецуели да се одупре оваквом притиску.

Најновију колумну Ивана Пајовића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА