Најновије

РАДОЈЕ ЗВИЦЕР НЕУХВАТЉИВ: Мења пребивалиште на месец дана, уточиште пронашао на Блиском истоку?

Радоје Звицер од априла прошле године, када му се изгубио сваки траг, на месец дана мењао је место пребивалишта, а на списку земаља у којима је боравио наводно су Турска и Иран, тврде добро обавештени извори из безбедносних структура.

Фото: МУП

Подсетимо, у петак увече појавила се незванична информација да је вођа кавачког клана убијен или рањен у Панами. Сам догађај обавијен је велом тајне, а адвокат Милош Вуксановић, који заступа породицу Звицер, рекао је да не може ни да потврди нити да негира ову вест, јер с клијентом нема комуникацију.

Према писању панамских локалних медија, у овој земљи се у петак јесу догодила убиства, о чему је обавештена и црногорска полиција. Међутим, портал Стандард је објавио да је Управа полиције обавештена да ниједна од жртава ипак није Радоје Звицер.

Јуре се

- Упитно је да ли је Звицер уопште и био у Панами. Убијени мушкарци, како се испоставило, чак ни не одговарају његовом опису. Он је, наводно, боравио у Истанбулу у време убиства свог највећег непријатеља, вође шкаљарског клана Јована Вукотића, а одатле је отишао у Иран - прича извор из безбедносних структура.

- Према неким оперативним подацима, сумња се да се из Ирана упутио у Абу Даби и Дубаи, али је упитно да ли је одатле заиста успео да стигне до Панаме. Извор наводи и да је сада јасно да се припадници кавачког и шкаљарског клана јуре по свим континентима.

- Атентати су вршени по готово целој Европи, а било је случајева и да су припадници кланова убијани и у Латинској Америци, где наши криминалци имају добре везе. Ово је рат до истребљења и они више не презају ни од чега - каже извор.

Скривање

Гостујући на Курир телевизији стручњак за безбедност Гордана Мишев објаснила је да је готово немогуће да обавештајне службе не знају где се налазе толико битне особе из криминалних организација.

- Ситуација у којој се налази Звицер није живот, него скривање. Вођа "кавчана" је вероватно сваких месец дана морао да мења пребивалиште, идентитет и личну документацију. Када би осетио или сазнао да му се приближавају, наставио би даље - објашњава Мишев и додаје:

Уточишта

Крио се у Украјини, Албанији, на Косову

Звицер је, како су писали медији, уточиште једно време проналазио у Албанији, али и у Приштини. Ипак, најпознатија локација на којој је боравио је Кијев. Наиме, у мају 2020. године на Звицера супарничка екипа покушала атентат, а живот му је тада спасла супруга Тамара, која је запуцала на нападаче и отерала их.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА