Најновије

''АБАЗОВИЋ ЈЕ ТРОЈАНСКИ КОЊ ВЕЛИКОСРПСКОГ НАЦИОНАЛИЗМА'': ДПС-ови последњи трзаји

Изборни дебакл и одлучност лидера коалиције „Црно на бијело“, др Дритана Абазовића, да испоштује вољу грађана и оформи владу са друге две победничке коалиције, натерали су ДПС да се огласи новим саопштењем, које савршено рефлектује степен њихове огорчености, склоност ка извртању теза али и лоше намјере.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Саопштење показује да су са наглашеном пажњом испратили и гостовање Абазовића у емисији Интервју на РТЦГ. И, уместо да замере водитељки Душки Пејовић због константних „шуковићевских“ упадица и шовинистичких оцена, они су се обрушили на лидера УРЕ, замерајући му због намера да оформи владу са онима – којима је народ дао 27 мандата.

“Абазовић је својим повишеним тоном и често агресивним одговорима, покушавао да увери јавност у оно у шта ни сам не верује: да ће са своја 4 посланика, дакле 7 пута мањом снагом него што има националистички, великосрпски блок оличен у коалицији Андрије Мандића, Милана Кнежевића, Марка Милачића, успети да усмерава спољну и унутрашњу политику Црне Горе и држи је на курсу евро – атлантских вредности. Јасно је да ни Абазовић не верује да је то могуће, али га очигледне и сасвим извесне последице властохлепља његових ментора – постепена промена карактера црногорске државе, нарушавање стабилности и међуетничког склада, најава клерикализације Црне Горе – уопште не дотичу и не брину”, наводи се у саопштењу.

Рачунајући на „мувље памћење“ дела грађана Црне Горе (које је почесто било стимулисано радним местима, апанажама…) ДПС-а је одбацио тврдње Абазовића „да је актуелна власт учествовала у свим ратним злочинима у бившој Југославији.”, те да он управо стога жели да створи владу са друге двије победничке коалиције, која ће означити дисконтинуитет са збивањима 90-их, и подсећају да је управо Ђукановић пружио уточиште избеглицама са Косова.

Наводе и да је неумесно поређење ДФ са десничарском, националистичком партијом АФД.

„Ова партија је у Немачкој у опозицији, и њени контроверзни ставови, немају никакав утицај на креирање државне политике Савезне Републике Немачке. Зато Абазовићево лукавство да свој срамни чин колаборирања са партијама које славе четничку идеологију, застрашују и нападају националне мањине, величају друге државе а своју не признају, подведе под неку нормалну европску праксу, не може проћи и представља само јалово потцењивање интелигенције гледалаца”, наводи се у саопштењу.

Нема, како наводе из ДПС-а, код Абазовића и његове УРА ничега ни зеленог, ни грађанског ни црногорског.

На крају су „прозборили“ и о части… Они!

“Све су то били предизборни мамци употребљени да се део бирача, који се из различитих разлога не слажу са политиком актуелног државног руководства, превари и да се њихови гласови предају клерикалној, националистичкој опцији која не крије да сања “српски свет”, са преполовљеним бројем Црногораца и доминацијом једне нације. Све је то јасно и много мање политички писменима, од Дритана Абазовића. Зато је његова улога још бесчаснија. Демократска парија социјалиста ће као појединачно најјача партија у Црној Гори редовно раскринкавати сваки, овакав и сличан покушај лицемерја, замене теза или отвореног лагања како би се сакрила права улога УРА – тројанског коња великосрпског национализма”, закључује се у саопштењу.

Како Абазовић брани СПЦ, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА