Најновије

„Од Цетињског манастира ће направити војни штаб, а од Богословије војно училиште“: Страхови неодукљанштине

Власт у Црној Гори, годину послије победе на изборима, у кризи и пред распадом, није сигурна у подршку СПЦ, па свака њена партијска и експертска фракција настоји да јој се додвори и себи прибави предност кодмоћног мецене“, оценио је за Портал Аналитика извесни аналитичар у најму ДПС-а Марко Шпадијер поводом најављеног устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу 4. септембра.

Цетиње (Фото: Јутјуб)

Он сматра да је хиротонисање српског владике у црногорској престоници за власт, како је рекао, добар повод да покаже пуну оданост онима који су у њихово име завладали, а СПЦ-у и њеном патријарху да рукоположи пастира над „обесправљеним” православним Србима у Црној Гори за даљу велику мисију стварања „Српског света“.

Како истиче, власт сада настоји да апелима одврати Цетињане од протеста поводом намераване хиротоније.

„Зар постоји добронамерна, демократски оријентисана институција Црне Горе која има образа да одвраћа грађане Цетиња и других градова да најоштрије испоље огорчење и протест против чина демонстрације покоравања Црне Горе, обезличавања њеног идентитета и суверности. И то у Цетињском манастиру који је окупиран и на превару отет црногорској историји, држави и црногорским православним верницима“, каже Шпадијер и додаје да је Српска православна црква, како је рекао, установила „традицију” да Цетињски манастир „бране” од Црногораца српске паравојне јединице и криминалне групе.

О новом православном расколу на видику прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА