Најновије

Хоће ли ЕУ да натера и Црну Гору да каже “њет” Русији?

ПОДГОРИЦА - Влада Црне Горе није до сада званично добила било какве препоруке о економским односима са Русијом, потврђено је из црногорског Министарства спољних послова и европских интеграција.
Шта ће ЕУ рећи ЦГ? (Србин.инфо)

Шта ће ЕУ рећи ЦГ? (Србин.инфо)

- Црна Гора, као држава кандидат за чланство у ЕУ, своју спољну политику је потпуно ускладила са ставовима Уније. У том смислу, уобичајеним дипломатским каналима до сада није достављена препрука, писмо везано за економске односе са Русијом, речено је црногорском листу “Вијести” у Министарству.
Прочитајте још: Православни свештеник одбио да се хрватски бранилац сахрани уз војне почасти!ЕУ не тражи од Црне Горе да спречи раст извоза у Русију!
Петар Стано, портпарол европског комесара за проширење Стефана Филеа, на брифингу за новинаре поновио је да ЕУ очекује од трећих земаља и кандидата да не покушавају да искористе европске санкције Русији да би повећале сопствени извоз. - То је веома јасан став који су шефови дипломатија земаља чланица донели прошле недеље и он остаје на снази”, рекао је Стано. ЕУ и САД су крајем јула последњи пут пооштриле санкције Русији, појачавајући притисак на њену нафтну индустрију. Претходне економске санкције биле су фокусиране првенствено на војни и банкарски сектор.   Извор: Вијести/Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА