Најновије

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ИВАНОВИЋА: Још један сведок одбио да сведочи

У наставку суђења у случају убиства Оливера Ивановића, које је требало да буде одржано данас у Приштини, заштићени сведок одустао је од испитивања, рекавши да "не жели да да изјаву у вези са овим предметом".

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

У изјави за Косово онлајн адвокат Дејан Васић, који у овом процесу заступа Драгишу Марковића, рекао је да то показује неозбиљност приступа претходног специјалног тужиоца који је радио на овом предмету.

"Посебно одељење приштинског суда није успело ни данас да саслуша трећег од укупно четири заштићена сведока јер је и трећи сведок рекао да 'не жели да да изјаву везану за овај предмет'. Ова ситуација приказује сву неозбиљност приступа претходног специјалног тужиоца због чињенице да сведоци који су можда и могли да дају обавештења од значајна листом одбијају да сведочење изнесу пред судом, наводећи различите разлоге, пре свега питање личне безбедности, не наводећи од кога им наводна опасност прети, па до тога да не желе да дају исказ у овом поступку”, каже Васић.

Према његовим речима, судско веће је остало на становишту да би још једном требало обавити разговор са тим сведоцима без присуства јавности и одбране, након чега ће бити донета одлука шта ће се дешавати у даљем току поступка.

“Мислим да је главни претрес дошао до краја и уколико се остане при оваквом ставу заштићених сведока сматрам да је могуће да се током јесени овај поступак оконча и самим тим да се оконча агонија самих оптужених, што сматрам да би требало да у коначном исходу резултира ослобађајућом пресудом за све оптужене”, закључио је Васић.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у северном делу Косовске Митровице.

Следећа рочишта у случају за убиство Оливера Ивановића предвиђена су за 16. и 26. септембар 2022. године.

О враћању Вучићевих кредита прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА