Најновије

РАДНИЦИ БИА И ЊЕНОМ МУЖУ ИЗ МУП ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Били део групе која је радила за кавачки клан

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду - Посебно одељење за организовани криминал, донео је решење којим је прихватило предлог тужилаштва и одредило притвор до 30 дана припаднику МУП-а Даниелу Ј., његовој супрузи Душици Ј., иначе радници БИА, као и Миливоју К., Миодрагу П. и Милану К., саопштено је из суда.

Фото: visisud.rs

Наредбом о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал њима је на терет стављено извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела, татим неовлашћена производња и стављање у промет дрога, затим одавање тајних података, као и прање новца.

- Против наведеног решења осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе већу, у року од три дана од дана пријема писаног отправка решења - додаје се у саопштењу суда.

Подсетимо, како је Курир писао, возач камиона из Аранђеловца Ж. Ф. према незваничним информацијама признао је извршење кривичног дела и тужилаштво није предложило да му буде одређен притвор.

Извори из истраге открили су за Курир да оперативне информације указују да је брачни пар блиско сарађивао са вођом "кавачког клана" Радојем Звицером, као и одбеглим црногорским полицајцем Љубомиром Миловићем. Сумња се да је њихов главни задатак био да из Холандије у Србију и Црну Гору за Звицера преносе милионске износе новца. Сумња се да су део процента који су за то добијали улагали у трговину кокаином.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА