Најновије

ДРАМАТИЧАН СНИМАК ИЗ ШПАНИЈЕ: Ватра окружила воз, путници разбијали прозоре и бежали, 20 повређених (ВИДЕО)

Шумски пожар захватио је воз у Шпанији, у близини Кастељона на североистоку земље.

Пожар. (Фото: Јутјуб)

Чак 20 путника задобило је опекотине, од којих троје теже, након што су искочили из воза захваћеног пожаром, пише Гардијан.

Машиновођа, који је возио воз од Сагунта у источној провинцији Валенсије до Сарагосе, зауставио је воз када је видео да пожар чини сувише опасним за наставак. Након заустављања, припремио се да преокрене воз. Путници су поломили прозоре и побегли из воза.

Многи путници, у страху да ће се воз запалити, разбили су стакла и панично побегли. Два путника са најтежим опекотинама евакуисана су хеликоптером. Остали, међу којима је и 10-годишња девојчица, пребачени су у оближње болнице. Како су саопштиле Хитне помоћи, међу путницима који су задобили најтеже опекотине након бекства из воза је и 58-годишња жена.

Машиновођа је зауставио воз са 48 путника, а пре него што је успео да се удаљи од пожара, неколико путника је разбило стакла на возу и побегло. Трчали су по шинама.

- Када су видели да су опкољени ватром, вратили су се у воз и неколико њих је задобило опекотине - рекао је портпарол шпанске железничке компаније Ренфе.

Велики пожар избио је током топлотног таласа

Ксимо Пуиг, председник Валенсије, рекао је да је више од 1.000 људи евакуисано из својих домова због јаких ветрова који су распиривали ватру у Бејису у Валенсији. Он је додао да су два ватрогасца задобила опекотине. Валенсија је најновији шпански регион који је доживео озбиљне пожаре током дуготрајног топлотног таласа у Шпанији. Пожари су довели до уништења десетина хиљада хектара шуме.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА