Најновије

ОТКРИВЕНА ДИВЕРЗАНТСКА СКРОВИШТА: У ЛНР пронађени бацачи граната, артиљеријска зрна, мине, муниција...

Припадници Руске гарде открили су скровишта оружја украјинских диверзаната у Луганској народној републици (ЛНР).

Фото: РИА

Пронађени су бацач граната М80 Зоља, два бацача граната РСХГ, још два бацача граната стране производње, више од триста двадесет граната 30 мм, 65 противтенковских мина ТМ-62, 37 метака ПГ-7, 26 граната ВОГ-25, 7 граната Ф-1, две стотине мина калибра 120 мм, дванаест мина 82 мм и четрдесет ВОГ граната стране производње, као и преко 2.000 метака различитог калибра и импровизована експлозивна направа.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и од 25. марта су завршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ је ослобођење Донбаса.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА