Најновије

"ОВО ЈЕ ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА ЗА МОСКВУ И МИНСК" Путинова изјава изазвала велику забринутост на Западу

Изјава Владимира Путина о пребацивању ракетних система Искандер-М у Минск шаље сигнал НАТО-у да је Русија спремна да покрије своје савезнике својим нуклеарним снагама, пише колумнисткиња Дебалина Гошал у чланку за магазин "Натионал Интерест", преносе РИА Новости.

Александар Лукашенко и Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

- Жеља Русије да у Белорусију пребаци ракетне системе способне да носе нуклеарно оружје је сигнал да Москва, као и НАТО, може да покрије своје савезнике својим нуклеарним кишобраном - рекла је Гошал.

Ауторка публикације сматра да је трансфер комплекса Искандер-М од користи и Русији и Белорусији.

- Системи дугог домета ће Белорусији дати могућност да боље одврати земље НАТО-а. Ово је у ствари добитна ситуација за Москву и Минск - наводи се у чланку.

Раније је Владимир Путин на састанку са шефом Белорусије Александром Лукашенком рекао да ће Русија у наредним месецима пребацити комплексе Искандер-М у Минск.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков нагласио је да руски лидер није говорио о трансферу ракета са нуклеарним оружјем, већ је реч о комплексима који су технички способни да носе различите врсте наоружања.

Искандер-М је пројектован за уништавање малих и обласних циљева на удаљености до 500 километара, као што су ракетни системи и вишецевни ракетни системи, артиљерија великог домета, командна места и центри везе, као и авиони и хеликоптери на аеродромима.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА