Најновије

ВУЧИЋ СЕ ЗАКЛЕО НАД ФАЛСИФИКОВАНИМ ЈЕВАНЂЕЉЕМ: Маја Гојковић ''покопала'' шефа

Министарка Маја Гојковић је рекла да је наше издање Мирослављевог јеванђеља фалсификат, а она као наша врсна правница зна шта је фалсификат боље него ја и мислим да је то урадила намерно да би нарушила углед председника Србије који је положио заклетву на том фалсификованом Јеванђељу, рекао је данас издавач Вељко Топаловић.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Он је на конференцији сазваној поводом изјаве Маје Гојковић ФоНету рекао да се пре тридесетак година појавио фалсификат Јеванђеља и да ће се она "заузети да се уведе забрана и продаја једног лошег фалсификата за огроман новац", а у новој изјави ФоНету поручио је да њему и сарадницима на изради књиге одговара забрана, јер ће тако медији више писати о њиховом издању.

"Гојковић каже да ће се тај акт, како она каже, раскоричити, а не помиње да је 1998. године у Народној библиотеци Србије, уз стручну сарадњу Народној музеја, а по налогу Министарства културе, рукопис већ био раскоричен, снимљен, дигитализован, поново укоричен и враћен у Музеј", рекао је Топаловић. 

Том приликом је, како тврди, дошло до оштећења која су неповратна, а као доказ је приложио фотографије у дигиталном формату које је снимио са својим тимом пре конзервације и оне које је напаравило Министарство са својим стручним тимом након конзервације.

О новој напредњачкој крађи прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА