Најновије

ОРБАН ТРЕСЕ ЕВРОПУ: Ове године ће бити, ако Бог да, крај западне либералне хегемоније!

Овe годинe би могло да дође до краја западне либералне хегемоније, јер се светски поредак изграђен на њој урушио, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.
Орбан

Орбан

"Ове године, ако Бог да, можемо да окончамо неславну еру западне цивилизације. Можемо да довршимо светски поредак изграђен на прогресивној либералној хегемонији. Прогресивни либерални светски дух је срушен. Донео је свету рат, хаос, немире и уништене економије", казао је Орбан на Конференцији конзервативне политичке акције (ЦПАЦ) у Будимпешти.

Орбан је оценио да се прогресивни либерали осећају угрожено, али да су у исто време и даље на власти, као и да су они "опасни противници, одлучни да ураде све, не зазиру од ничега и немају моралне бриге".

Мађарски премијер је истакао да на изборима за Европски парламент постоји шанса да се суверено оријентисани политичари замене "оним лидерима који заправо нису лидери", већ се баве изградњом "хегемонистичко-идеолошке контроле којој се сви морају повиновати, претварањем државних органа у инструменте угњетавања народа Европе".

Као примере притиска "либералног мејнстрима", Орбан је навео покушаје да се откаже конзервативна конференција у Бриселу прошле недеље, суђење бившем председнику САД Доналду Трампу, прогон немачких обавештајних служби десничарских политичких партија, покушаји забране активности новинара Такера Карлсона у Европи и прогон финског политичара и свештеника због цитирања Јеванђеља.

"Нека поново дође ера суверениста, хајде да поново учинимо Америку великом. Хајде да поново учинимо Европу великом", закључио је Орбан.

Прочитајте ОВДЕ о посети кинеског председника Београду и реакцијама на Западу

Извор: РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА