Најновије

УДАРНО: Само два позива из Кремља оставиће САД на дуже време без муниције и граната

"Руководство Руске Федерације је у стању да за кратко време заустави производњу муниције у САД", изјавио је политиколог-оријенталиста Семјон Багдасаров.

Фото: РИА

У емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“, политиколог је скренуо пажњу на недавни извештај Комитета за оружане снаге америчког Конгреса.

Према подацима који су објављени, ситуација за амерички војно-индустријски комплекс је прилично тужна. Испоставља се да произвођачи кертриџа и чаура доживљавају акутни недостатак стратешки важних сировина. Пре свега, говоримо о антимону.

До данас, лидер у производњи овог полуметала је Кина – 100.000 тона годишње, напоменуо је Багдасаров. У Русији се из извлачи око 30 хиљада тона годишње.

Према мишљењу експерта, са великим степеном вероватноће, ни НР Кина ни Руска Федерација не снабдевају тако важан материјал свом геополитичком противнику. Из тог разлога, САД добијају оно што жели од земаља централне Азије, где се Таџикистан издваја великим налазиштима антимона у региону Сугхд и Киргистану.

С обзиром на то да су обе државе чланице Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ), постојање заједничких предузећа са Американцима на њиховој територији поставља одређена питања.

„Један позив председнику Рахмону и САД ће изгубити овај канал. Још један позив Киргистану, и то је све – САД ће у принципу остати без муниције“, нагласио је експерт.

По мишљењу Багдасарова, крајње је време да Москва престане да толерише глупости са суседима и ригорозније брани своје националне интересе. А ситуација са антимоном потврђује ову тачку гледишта.

Шта је поручио лидер Доњецке Народне Републике Србима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА