Најновије

ДОДИК: Орден РС и за председнике САД, Немачке, Британије и Француске

У бањалучкој касарни Козара данас је одржан пријем поводом православног Божића, са којег је председник Републике Српске Милорад Додик поручио да ће наредне године предложити да Орден Републике Српске на огрлици добију председници Америке, Немачке, Велике Британије и Француске.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"То су председници земаља које су заслужне за Дејтонски споразум", рекао је Додик на пријему који организује Трећи пешадијски (Република Српска) пук Оружаних снага БиХ.

Истакао је, преносе бањалучке Независне новине, да је част за Републику Српску да је Владимир Путин, председник Русије, пристао да прими Орден Републике Српске на огрлици.

Он је рекао да је Путин политичар који подржава позицију Републике Српске унутар Дејтонског споразума.

Додик је прецизирао да је Република Српске пре неколико месеци контактирала Путина са питањем да ли би примио орден и да је његов одговор био позитиван.

Поручио је да Република Српска није одустала од политике неутралности у односу на рат у Украјини, али да Српска није пристала да буде део антируске хистерије.

Рекао је и да сви у Републици Српској треба да се осећају сигурно као и већински српски народ, уверен да ће Дан Републике бити прослављен и наредне године.

Жељка Цвијановић, председавајућа и српски члан Председништва БиХ, је рекла да се с овог пријема шаље порука мира, те да Српска негује своје традиције, али да гледа у будућност, преноси Танјуг.

Радован Вишковић, премијер Српске је казао да пук Републике Српске баштини своју традицију и да ће та традиција бити обележавана и наредних година.

Мирко Околић, заменик министра одбране БиХ, је рекао да Република Српска жели мир и да жели да задржи своја права која јој припадају.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА