Најновије

РАКОВИЋ: Србија у обавези да на попису подржи Србе у Црној Гори

Историчар др Александар Раковић гостовао је за Српску нову годину на ТВ Хепи и говорио је о приликама у Црној Гори.

Александар Раковић (ото: Медија центар Београд)

Раковић је казао да напади црногорских сепаратиста на Даницу Црногорчевић и функционере Демократског фронта и Социјалистичке народне партије проистичу из црногорског конвертитства и бега из примарног српског идентитета.

С тим у вези Раковић је рекао да црногорски конвертити беже од српства као ђаво од крста.

Наиме, Раковић је појаснио да су црногорски сепаратисти упали у духовну и културну регресију и да је Црној Гори потребно да Срби обаве цивилизаторску мисију.

Раковић је посебно нагласио да би требало похвалити Демократски фронт и Социјалистичку народну партију што су говорили у Народној скупштини Републике Србије и/или присуствовали прослави Дана Републике Српске.

С тим у вези Раковић је рекао да нас напади црногорских сепаратиста додатно мотивишу да их растуримо и да ће се то и догодити.

Када је реч о попису, Раковић је подвукао да је обавеза Србије да подржи Србе у Црној Гори те да је та обавеза уређена Уставом Републике Србије, Законом о култури, Законом о црквама и верским заједницама, Законом о Србима у региону и Законом о заштити ћирилице.

Дакле, нагласио је Раковић, то није хоћемо или нећемо, већ ми морамо да поштујемо уставна и законска решења која смо донели.

Раковић је стога рекао како очекује да се српска интелигенција и робусна српска медијска машинерија у Црној Гори, Србији и Републици Српској укључе у пописна збивања у Црној Гори ради афирмације права становништва да се изјасни слободно и да Срби постану већина.

На крају, Раковић је и овог пута закључио да Србија, Република Српска и Црна Гора треба да се уједине и јединствену српску државу.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА