Најновије

Кнежевић: Повући ћемо одлуку о признању Косова, па цркните и пукните

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић поручио је да ће, уколико овај савез буде имао већину у влади у којој неће бити Дритан Абазовић, укинути црногорско признање косовске независности.

"Ја сам свестан да у влади са Дританом Абазовићем не могу да повучем одлуку о признању Косова али сад да знате ако будемо имали ми већину у тој влади без Дритана Абазовића и оних осталих који нас буду условљавали ми ћемо да повучемо одлуку о признању Косова, па што би ви рекли цркните пукните, нека нам се сви на врх главе попере", рекао је Кнежевић у емисији Слободна зона, пренео је портал подгоричке Адриа ТВ.

Он је открио да је током преговора о формирању нове Владе Црне Горе било договорено да се стави мораторијум на све оно што оптерећује овај процес. Међутим, истакао је, и поред тога нова влада није формирана.

Подсетимо, иако је Скупштина Црне Горе именовала лидера Демоса Миодрага Лекића за мандатара, преговори о новој, 44. влади Црне Горе сада су стали након само једног одржаног састанка представника политичких странака.

Лекић је казао да је раније говорио да ће влада бити озбиљна или је неће бити. "Ево је неће бити", истакао је након што СНП, Грађански покрет УРА и ЦИВИС нису дали потписе за ванредну седницу Скупштине.

Он је навео да је коалиција "Мир је наша нација" данас дошла са потписима и да се трудио да све буде јавно. "Успео сам да задржим достојанство земље да се о влади одлучује у Црној Гори и нигде друго", навео је и додао да је Црна Гора на раскрсници рационалног и ирационалног пута.

"Знам да ће се обрадовати странке поражене 2020. године", додао је он.

Од нове владе одустао је лидер ГП УРА и премијер у техничком мандату Дритан Абазовић који је рекао да је Црна Гора ближа ванредним парламентарним изборима, само је питање да ли ће они бити одржани истог дана као и редовни председнички избори. Позив на изборе упутили су и лидери Демократског фронта Милан Кнежевић и Андрија Мандић.

Руси се пробили из индиструјске зоне - почеле уличне борбе у самом Бахмуту (МАПА)

Извор: rt.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА