Најновије

ФРАНЦУСКА АНАЛИТИЧАРКА: Косово је српска православна земља, али су је колонизовали Албанци! (ВИДЕО)

Марион Марешал Ле Пен, француска аналитичарка, на свом твитер налогу је објавила исечак из емисије у којој је говорила о великом доласку муслимана у Француску из држава које су некада биле окупиране и којима је владала управо Француска. Она је ту ситуацију упоредила са Косовом и Метохијом рекавши да је "Косово историјски српска православна територија, али да су га годинама колонизовали Албанци муслимани".

Марион МАрешал. (Фото: Твитер видео)

Марион Марешал Ле Пен, која води Институт друштвених, економских и политичких наука у Лиону, коментаришући велики долазак муслимана у Француску, из држава које су некада биле окупиране и којима је владала управо Француска, Марешал је рекла да би то могло променити историју.

- Демографија је та која ствара историју, погледајте само Косово. Ову претежно српску православну земљу деценијама су колонизовали муслимански Албанци - рекла је Марешал.

Њену изјаву пренели су и поједини албански медији у Приштини, уз критику да она нема "историјску основу", јер, како наводи Репортери, "Срби су покушали да колонизују Косово 1990-их година, а Албанци нису били муслимани током година пре отоманске окупације".

Марион Марешал Ле Пен је унука оснивача Националног фронта Жан Мари Ле Пена, и нећака Марин Ле Пен, лидерке Националног савеза.

Шиптари спремају акцију против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА