Најновије

ОВАКО НИКО НИЈЕ НАПАО ИЗРАЕЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Сиријски амбасадор оштрији него икад

Сиријски амбасадор у УН Башар Ал Џафари рекао је да ће арапске територије које су окупиране од стране Израела бити ослобођена свим средствима која су дозвољена према Резолуцији Савета безбедности УН и Статуту УН.

Башар Ал Џафари (Фото: САНА)

Ал Џафари је током заседања СБ УН о ситуацији на Блиском Истоку рекао да је прошло више од 70 година како је Израел окупирао палестинске територије, услед чега је око 5 милиона Палестинаца протерано са своје земље, а све што им је тамо остало је отето.

Он је нагласио да неке чланице Савета безбедности покушавају да озаконе израелску окупацију сиријског Голана од 5. јуна 1967. године.

Амбасадор је свима присутнима на заседању задао питање: '’Колико је деценија потребно да прође да би неке земље увиделе потребу за укидањем ове окупације? Колико невиних жртава је потребно да погине да би се неко уверио да је израелска окупација арапских територија главни узрок нестабилности у блискоисточном региону?'’.

Ал Џафари је поновио сиријски принципијелни став и подршку палестинском народу у стварању сопствене државе са престоницом у Јерусалиму у складу са  Резолуцијом 194 СБ УН из 1948. године.

Он је још једном нагласио да Израел држи под окупацијом сиријску територију на Голану, где је становништво подвргнуто страдању.

Додао је да су израелски напади на научне центре у Сирији доказ израелског државног тероризма и подсетио је да су стотине припадника Белих шлемова пребачени у Израел и земље под њиховим покровитељством.

А шта су Руси поручили Израелу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА уништава израелске ракете изнад Дамаска

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА