Најновије

НАЈВЕЋА ВОЈНА ТАЈНА ИЗБИЛА НА ПОВРШИНУ, САТЕЛИТСКИ СНИМАК ПОКАЗАО СВЕ! Сирија ипак има оперативни С-300!

Компанија Image Satellite International из Израела објавила је прошле седмице нову сателитску слику која приказује Сиријски систем С-300 у близини града Масјаф.

С-300 (Фото: mil.ru)

На основу сателитских снимака, Сирија је завршила инсталацију система С-300 који је испоручила Војска Русије 1. октобра 2018. године.

"Слике трију подигнутих лансера у разним временима у Сирији указују да су они вероватно оперативни", саопштио је ISI на њиховом сајту.

Док је инсталација система С-300 можда потпуна, последњи пут када је Ал Масдар поставио питање сиријској војсци у вези са употребом противавионске ракете, она је рекла да њихове снаге још увек тренирају да их користе.

Штавише, сателитски снимак је објављен пре него што су израелске ваздухопловне снаге напале провинције Дамаск и Хомс. Сиријска војска је само користила свој С-200 систем за одбрану од израелског напада.

Руско министарство одбране донело је одлуку о испоруци система С-300 у Сирију након срушавања њиховог извиђачког авиона ИЛ-20 на обали Латакије.

Сиријска војска је срушила руски авион са С-200 системом; међутим, Русија је оптужила израелске ваздухопловне снаге да користе њихов авион као покриће током инцидента 17. септембра 2018. године.

Периферија дамаска у пламену, сумња се на једну земљу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА