Најновије

СТИГАО ИХ РУСКИ ГНЕВ! НИЈЕ ИМ БИЛО СПАСА: Велики број милитаната убијен из заседе!

Током прошле недеље, џихадистички побуњеници су претрпели тешке жртве у два одвојена инцидента дуж линија фронта у демилитаризованој зони.

Руски војник у Сирији (Фото: Јутјуб)

Ова два напада изведена су иза џихадистичких линија, при чему се једна заседа десила северно од покрајине Хама, а друга у области Ал Габ.

Заседе су биле прецизне и невероватно скупе за милитантне снаге, јер нису успеле да одбију или убију ниједног од нападача.

Обе заседе биле су мистерија, али извор из Сиријске арапске војске (САА) у Хами верује да су нападе извеле руске специјалне снаге.

Први напад, који је циљао на групу бораца Сукур Ал Шам северно од демилитаризиране зоне у јужном Идлибу, изведен је ноћу и резултирао је смрћу 14 милитаната.

Након заседе, извор је рекао Ал Масдар Њузу да сиријска војска не стоји иза напада, упркос неким тврдњама провладиних активиста.

Скоро пет дана касније, извршена је још једна заседа на сличан начин, а нападачи су напали групу страних џихадиста из групе Хурас Ал-Дин у милитантном градићу Кирбат Ал Накус.

Иако други напад није био тако смртоносан као први, био је прилично изненађујући с обзиром на велико присуство џихадиста дуж линија фронта у области Ал-Габ.

У ствари, откад је заседа извршена, група Хурас Ал Дин и њихови џихадистички савезници снажно су циљали на оближњи град Џурин, који је владино упориште у области Ал Габ.

Сиријски бомбардери свом силином рокају џихадисте у региону Хама-Идлиб! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА