Најновије

ПАКЛЕНИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ КРЕНУЛИ У ТОТАЛНО РАЗАРАЊЕ: Уништено неколико јединица џихадиста! Војсци се даје подршка са небеса!

Руско ратно ваздухопловство играло је кључну улогу у непрекидној офанзиви сиријске арапске војске (САА) у североисточној Латакији, пошто и њихови нападачки хеликоптери и борбени авиони ударају џихадистичку одбрану.

Руски хеликоптери (Фото: ria.ru)

У понедељак ујутро, руске ваздухопловне снаге наставиле су нападе на џихадистичку одбрану на Кабани, утрљавши пут четвртој оклопној дивизији сиријске арапске војске да напредује око оси планине Зувајкат.

Према војном извору на селу Латакија, руске ваздухопловне снаге успеле су да нанесу велике губитке у редовима Туркестанске исламске партије и Хаџат Тахрир Ал Шам-а, истовремено уништавајући неколико скровишта и последњих стражара.

Током викенда, 42. бригада сиријске арапске војске (Ghiath Forces) четврте оклопне дивизије покренула је снажан напад како би заузела кључни град Кабани.

Од почетка ове нове офанзиве, сиријска арапска војска остварила је велики пробој на фронту Кабани, преузевши целу планину Зувајкат од џихадистичких снага.

Ако Сиријска арапска војска буде успешна у заузимању џихадистичког упоришта Кабани, они ће моћи да наставе напад на равницу Ал Габ и на крају обезбеде северни регион покрајине Латакија.

Американци објавили листу најопаснијих руских авиона! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА