Најновије

"НИКОМЕ НЕ БИХ САВЕТОВАО ДА ТЕСТИРА МОЋ ЛОВЦА СУ-57": Херој Русије послао јасну поруку непријатељима!

Вишенамески ловачки авион пете генерације Су-57 је понос Ваздушно-космичких снага (ВКС) и он нема аналога у свету – рекао је пробни пилот и Херој Русије Јуриј Вашчук у интервјуу руском недељнику „Звезда“.

Су-57 (Фото: јутјуб)

„Поред минималне видљивост за радаре који оперишу у свим дијапазонима, укључујући ту и инфрацрвени спектар, овај авион поседује и суперманеварбилност, као и способност лета надзвучном брзином без допунског сагоревања. На све ово треба додати његову мултифункционалност, јер поред задатака остваривања превласти у ваздушном простору, Су-57 може ефикасно да се борби против земаљских и поморских циљева“- истакао је Вашчук.

Он је додао да поред техничко-тактичких карактеристика овог авиона треба у обзир узети и квалитет руских пилота, конкретно, карактерних особина по којима су познати а то су одлучност и неустрашивост, као и висок степен пилотског умећа.

„Ако знамо каква су за време Другог светског рата чудесна херојства били у стању да направе наши пилоти на авионима направљеним од шперплоче, можете ли само да замислите какве подвиге су спремни да ураде на овим машинама! Никоме не бих саветовао да тестира моћ руског Су-57 на сопственој кожи“- категоричан је Херој Русије.

Вашчук је такође рекао, да ће се наставити радови на увећању борбених способности новог авиона, који практично никада неће ни престајати за време његовог животног века.

Су-57 је руски вишенаменски борбени авион пете генерације, којег су развили ваздухопловни инжињери ОКБ Сухој. Он је намењен извршавању широког спектра задатака који се могу поставити испред једне ваздухопловне борбене платформе, као што је остваривање апсолутне ваздушне превласти изнад територије на којој се изводе активна борбена дејства, уништавање најразличитијих земаљских циљева и површинских бродова који су ојачани савременим противваздухопловним борбеним средствима, операције извиђања и надзора ваздушног простора на великим удаљеностима, уништавање командне инфраструктуре непријатеља итд.

Његов први лет је реализован 2010. године. Авион може да достигне максималну брзину од 2,600 км/ч и оствари долет и до 4,300 км. Његов нападно-навигациони комплекс који је ојачан моћним радаром са антенском фазном решетком може да на даљинама од неколико стотина километара да једновремено прати до 30 различитих ваздушних циљева. Током његовог опитно-контрукторског развоја направљено је 10 експерименталних летелица. У међувремену је летелица прошла читав комплекс сложених тестирања, укључујући ту и блок тестирања у зони ратних дејстава који су реализовани на сиријском небу. Руска армија има у плану да у наредној деценији набави до 80 ових летелица.

Који митраљез је проглашен за најбољи на свету, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА