Најновије

ЏИХАДИСТИ СЕ РАЗБЕЖАЛИ! НИЈЕ ИМ БИЛО СПАСА: Војска уништила милитантски тунел! (ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) заробила је читав северни џеп Хаме под контролом милитаната прошле недеље, чиме је окончала дуго присуство Џаиш Ал Изе у покрајини.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Једном када су последњи милитанти напустили то подручје, сиријска арапска војска брзо се преселила у градове Кафр Зита, Ал Латамнах, Латмин, Лахаија и Морек.

Током својих операција чешљања, сиријска арапска војска открила је низ тунела и пећина које су милитанти користили за тражење заштите од ваздушних напада и извршавање напада против војске.

Као што је приказано у доњем видеу, сиријска војска је протекле недеље заробила и уништила милитантни тунел на северном делу покрајине Хама:

Откако је заузела милитантни џеп у северној Хами, сиријска војска је преместила своје снаге на фронт Та'манах на југу Идлиба, где се очекује да у наредним данима започну нови напад за заузимање града.

Сиријска војска је већ освојила већину тачака јужно од Та'манаха; међутим, град и даље остаје под контролом Хаџат Тахрир Ал Шама и Rouse the Believers.

Те горе наведене џихадистичке групе жестоко су одолевале претходним покушајима сиријске војске да ухвате Та'мана, али без кључног врха Тал Тарија, милитанти вероватно неће дуго задржати град.

Како је тенк са најјачим оклопом стигао до америчких савезника! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА