Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ СЛОМЉЕН У КРВАВОМ ОБРАЧУНУ: Џихадисти кренули на војску па сломили зубе! Ово им је била једина мета!

Исламска држава (ИД) преузела је велики ризик у среду када су њихове снаге покушале да нападну трупе Сиријске арапске војске (САА) дуж аутопута Даир Ез Зор - Сукна.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

Под окриљем ноћи, терористи Исламске државе започели су напад тако што су оборили одбрану сиријске војске дуж дела аутопута који се протеже од Ал Сукне у источном Хомсу до Ал Шоуле у западном Даир Ез Зору.

Током жестоких сукоба Исламска држава је покушала да унапреди своје положаје у овој пустињској области, али су на крају били приморани да се повуку после вишечасовне борбе на овом кључном путу на истоку Сирије.

Према војном извору у области Палмира, Сиријска арапска војска успела је да убије и рани неколико терориста Исламске државе, истовремено обезбеђујући пут између Ал Сукне и Даир Ез Зора.

Извор је рекао да је Сиријска арапска војска недавно распоредила неколико јединица на овај фронт како би се осигурала сигурност аутопута Даир Ез Зор - Сукна.

Додао је да су сви извештаји о томе како Исламска држава заробила Ал Сукну од сиријске војске лажни и преносе их милитантни медији.

Пошто је у септембру успела војна операција сиријске војске у западном Даир Ез Зору, Исламска држава је била присиљена да концентрише своје нападе на подручје Ал Сукне и Палмире у источном Хомсу.

Велики амерички војни конвој ушао на североисток Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА