Најновије

СТИЖЕ РУСКО ПОЈАЧАЊЕ: Русија послала паклене звери сиријској војсци! Сада могу да крену у коначни напад!

Сиријска арапска војска (САА) недавно је примила велику пошиљку војне опреме, укључујући тенкове и оклопна возила, од руске војске у луку Тартус на западу Сирије.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Према сателитском снимку који је објављен ове недеље, руска војска је превезла 25 тенкова и 16 артиљеријских пушака, која ће вероватно бити пребачена у Сиријску арапску армију у наредним данима.

"На представљеном сателитском снимку можете видети да је велика платформа додељена посебно за размештање војне опреме у луци Тартус, док су специјалци успели да броје 41 тенк, као и много камиона и специјалне опреме", известила је  Ариа Про.
Ова последња испорука руских оружаних снага долази у исто време када се Сиријска арапска војска припрема за покретање опсежне офанзиве у властима Латакија, Хама и Идлиб на североистоку Сирије.

Сиријска војска распоредила је велики број појачања на равницу Ал Габ, североисточно Латакију и јужни Идлиб, за предстојећу офанзиву коју ће водити 25. јединица за  специјалне мисије (раније Тигрове снаге), 4. оклопна дивизија и Републиканска гарда.

Ове горе споменуте војне дивизије раније су водиле офанзиву јужног Идлиба и северне Хаме; они се сматрају једном од најелитнијих јединица у оружаним снагама.

Американци ипак остају у Сирији? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА