Најновије

КУРДИ ЋЕ ИХ САСТАВИТИ СА ЗЕМЉОМ: Милитанти кренули да освоје град! Сиријска војска позвала Курде да се придруже у контранападу!

Милитанти подржани од стране Турске наставили су напад данас на положаје Сиријске арапске војске (ССП) на североистоку Сирије, док су покушали да заузму више земље у близини града Тал Тамр у Ал Хасаках.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Вођени такозваном „Сиријском националном армијом“, милитанти подржани од стране Турске извели су више напада на положаје сиријске војске западно од Тал Тамра, што је резултирало још једним даном тешких сукоба двеју страна на североистоку Сирије.

Према војном извештају из Ал Хасаке, милитанти које подржавају Турци искористили су нови Сочи који је пристао да нападне трупе сиријске војске које су се управо распоредиле на гранични фронт.

Као резултат тога, милитанти подржани од стране Турске осигурали су град Рас Ал Ајн и освојили бројне тачке које су претходно биле под контролом Сиријских демократских снага (СДФ) и Сиријске војске.

Као одговор на ове нападе, сиријско Министарство одбране позвало је СДФ да удружи снаге са Сиријском војском у борби против побуњеника које подржава Турска.

Команда СДФ-а још није објавила одговор на ову изјаву сиријског Министарства одбране.

Војска кренула у крвави обрачун са џихадистима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА