Најновије

МОСКВА САОПШТИЛА ЦЕЛОМ СВЕТУ: САД кријумчаре нафту и крше сопствене санкције! Зарађују милионе!

Наводни шампион владавине закона - САД крше сопствене антисиријске санкције кријумчарењем сирове нафте са нафтних поља која су заплењена од Дамаска, саопштила је портпарол Министарства спољних послова Марија Закарова.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Сваког месеца САД прокријумчаре сиријске нафте у вредности од 30 милиона долара, саопштила је Захарова. Нафта долази са поља у североисточном делу земље, где су САД војно присустне после повлачења својих снага са сиријско-турске границе.

"Држава која неуморно понавља да се држи демократских вредности и владавине закона у међународним односима испумпава нафту под изговором да се бори против `Исламске државе`", нагласила је Захарова.

Нафтна поља у провинцији Деир ез Зор, источно од реке Еуфрат, заузеле су курдске снаге које подржавају САД, током сукоба са "Исламском државом". Вашингтон не крије чињеницу да наставља са илегалним војним присуством у том подручју како би Дамаску ускратио приступ природним ресурсима на које према међународном праву има сва права.

САД сматрају да је сиријска влада нелегитимна, те су користиле разна средства да је покушају срушити током последњих осам година, од наметања оштрих економских санкција до наоружавања и обуке оних који су били спремни да се боре против Дамаска. Чињеница да су САД забраниле трговину нафтом са Сиријом и да сада кријумчаре нафту из ње је посебно иронично, додала је Захарова.

Почеле заједничке патроле турске и руске војске у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА