Најновије

ГАЗА У ПЛАМЕНУ! Израелски авиони наставили ваздушне ударе: Тврде да су им мете исламски џихадисти

Израелска војска саопштила је да је извела ваздушне нападе у Гази и да су се на удару нашле мете исламских џихадиста.

Газа је у пламену (Фото: Јутјуб)

У ударима је погођен камп за обуку и подземни објекат који је служио за производњу и складиштење оружја, навела је израелска војска.

Министарство здравља Газе је навело да је у ударима погинуо 25-годишњи Палестинац, а АП преноси да за сада није јасно да ли је реч о екстремисти.

У данашњим сукобима, који су избили након што је Израел убио команданта исламских џихадиста у Појасу Газе, као и његову жену, погинуло је четворо Палестинаца.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је раније данас да борбе са палестинским екстремистима исламског џихада, које су избиле након што је Израел убио њиховог врховног команданта у Појасу Газе, могу бити дуготрајне.

"Израел није заинтересован за ескалацију, али учинићемо све што је потребно да се заштитимо", рекао је Нетањаху новинарима у војном штабу, пренео је Ројтерс.

"Ово би могло потрајати. Потребна је издржљивост и хладнокрвност", рекао је Нетањаху.

Израел је пред зору убио врховног команданта палестинске милитантне групе, коју подржава Иран у нападу изведеном јутрос у Појасу Газе, на шта су екстремисти одговорили гађајући ракетама израелске градове, укључујући и Тел Авив.

Израелска војска саопштила је да је у ваздушном нападу убила команданта екстремистичке групе Исламик Джихад Абу ел Ату у његовој кући у појасу Газе, што је та група и потврдила.

Сиријски медији пренели су и да је Израел гађао стамбену зграду у Дамаску у којој живи други командант Исламик Джихада Акрам Екл Аџури и да су том приликом погинуле две особе, али још није јасно да ли је међу страдалима и један од његових синова.

Због тих напада палестински Хамас је обећао да ће се осветити.

Прочитајте ОВДЕ како су припадници Хамаса и Исламик Џихада запретили осветом Израелцима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА