Најновије

БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ НЕПРИЈАТЕЉА: Руска и сиријска авијација бомбардовале неколико легла џихадиста! Ово су им главне мете!

Руске и сиријске ваздухопловне снаге данас су имале више акција над небом изнад  северозападне Сирије, пошто су њихови авиони и хеликоптери циљали неколико локација које припадају џихадистичким побуњеницима у покрајинама Латакија, Хама и Идлиб.

Руско и сиријско ратно ваздухопловство (Фото: pixabay. com)

Према војном извештају покрајине Латакија, руске и сиријске ваздухопловне снаге у протекла 24 сата извршиле су преко 70 ваздушних напада, а већина ових удара се десила у јужном Идлибу и североисточној Латакији.

Конкретно, руски и сиријски војни хеликоптери извршавали су сатне нападе на положаје Исламске странке Туркестан (ТИП) око кључног града Кабанија; ови удари изазвали су бројне експлозије у североисточној области покрајине Латакија.

У међувремену, у покрајини Идлиб руски и сиријски војни авиони снажно су циљали подручја под контролом Хаџат Тахрир Ал Шам-а. Ови удари концентрисани су на околину Марат Ал Нумана, Кафр Набла, Кафр Сијна и Раке.

Неки од ових руских и сиријских војних удара забележени су и у оближњем региону Ал Габ Рајин, где велики број припадника Сиријске арапске војске тренутно чека наредбе за покретање нове офанзиве на џихадистичке побуњенике у том подручју.

Недавни пораст ваздушних напада сиријских и руских ваздухопловних снага долази у време када се копнене трупе Сиријске војске припремају за напредовање дубље у североисточну Латакију и југоисточни Идлиб.

Руски ФСБ спречио злочин светских размера! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА