Најновије

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР УЖИВА НА КАРИБИМА: Џонсон на мети критика, јер се није огласио о убиству Сулејманија

Британски премијер Борис Џонсон требало би данас да се врати у Британију, где ће се суочити са критикама због тога што није скратио годишњи одмор како би се носио са великим напетостима на Блиском истоку, пренео је АП.

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Џонсон, који је прославио Нову годину на карипском острву Мустик, није се оглашавао у вези са погибијом иранског генерала Касима Сулејманија у америчком нападу дронова.

Британски министар спољних послова Доминик Раб бранио је Џонсона, рекавши да су њих двојица били у сталном контакту.

Британска влада је упутила упозорење о путовању на Блиски исток и послала два ратна брода како би пратили бродове под заставом Велике Британије који пролазе кроз Ормушки мореуз, кључни коридор за испоруку нафте у свету.

Џереми Корбин, одлазећи лидер опозиционе лабуристичке партије, изјавио је да је Џонсон "требало одмах да скрати свој одмор да би се бавио питањем које може имати озбиљне последице за Велику Британију и свет''.

У коментару за "Обзервер", портпаролка лабуриста за спољну политику Емили Торнбери, која је у трци за преузимање Корбиновог положаја, рекла је да је изненађена што Џонсон није ништа рекао 48 сати након напада и упитала се да ли се он плаши да не наљути америчког председника Доналда Трампа, који је наредио убиство.

Ед Дејви, вођа Либералних демократа, написао је Твитер налогу да је Џонсонова тишина "заглушујућа".

Раб, који се јутрос појавио у британским информативним емисијама одбацио је критике, рекавши да "цела влада блиско сарадује и да има јасну стратегију".

"Џонсон је одговоран од почетка'', рекао је он.

"У ствари, био сам у сталном контакту са премијером током божићне паузе везано за читав низ спољнополитичких питања", истакао је Раб.

Прочитајте ОВДЕ шта су Британци послали у Персијски залив.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА