Најновије

ОВО ЈЕ НОВИ ФАНТОМ АМЕРИЧКЕ АВИЈАЦИЈЕ КОЈИ ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЛЕГЕНДАРНИ Б-2! Амери представили најновији невидљиви бомбардер Б-21 (ВИДЕО)

Произвођач новог бомбардера Б-21 „Нортроп Груман“ објавио је прве фотографије овог невидљивог бомбардера дугог домета и омогућио је посматрачима детаљан преглед његових карактеристика.

Б-21 (Фото: Јутјуб)

„Нортроп Груман“ је виртуелне приказе невидљивог бомбардера пружио у три различите конфигурације приликом последњег ажурирања његових карактеристика.

Према овим приказима — Б-21 је стациониран у хангарима ваздухопловних база „Елсворт“ у Јужној Дакоти, „Вајтмен“ у Мисурију, као и у ваздухопловној бази „Дајиз“ у Тексасу.

Америчко ратно ваздухопловство открило је у марту 2019. године да ће прва флота бомбардера нове генерације бити смештена у ваздухопловној бази „Елсворт“, јер она „пружа довољно простора и постојећих објеката неопходних за прихват истодобних мисија, уз најнижу цену и са минималним оперативним утицајем“ у поређењу са ваздухопловним базама „Вајтмен“ и „Дајиз“.

Речено је и да ће друге две базе добити сопствене флоте Б-21 „када буду спремне за то“. Ратно ваздухопловство најавило је набавку око 100 оваквих авиона, од којих сваки кошта око 656 милиона долара.

„Очекујемо да ће први бомбардер Б-21 бити испоручен почетком 2020. године, а да ће се након тога у фазама обезбедити све три базе", изјавила је у марту прошле године Хедер Вилсон, тадашња секретарка Ратног ваздухопловства.

Тада је такође најављено да ће Б-21 моћи да носи оружје дугог домета (ЛРСО) — крстареће ракете које су нуклеарно наоружане, и крстареће ракете лансиране из ваздуха, на чијем су развоју радиле фирме „Рајтеон“ и „Локид Мартин“, према уговору Пентагона из 2017. године вредном 900 милиона долара.

Према Извештају о набавци ваздухопловних снага оружјем дугог домета, „нуклеарна сертификација“ оружја са Б-21 обавила би се „у року од две године од проглашења почетне оперативне способности“, која је заказана за 2030. годину.

Што се тиче самог бомбаша, потпредседник Генералштаба америчких ваздухопловних снага генерал Стивен Вилсон открио је у јулу 2019. године да се очекује да Б-21 први пут полети у небо у децембру 2021. године у пробном лету.

Амери у паници, Руси увели нови радар! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА