Најновије

ЏИХАДИСТИ БЕЖЕ ИЗ САРАКИБА: Асадове снаге уз помоћ Хезболаха газе терористе у источном Идлибу

Припадници Сиријске арапске армије (САА) и Хезболаха ослободили су већи део Саракиба, који је један од кључних градова у источном Идлибу.

САА напредује у Саракибу (Фото: Јутјуб)

Саракиб је стратешки важан град у источном Идлибу, који је САА неколико пута ослобађала и губила у претходних неколико недеља.

САА на овом фронту има подршку Хезболаха, као и руске авијације. Сиријска војска је успела да поврати градове Кафр Батек, Дадик, Тал Дадик, Џавбас и Сан.

Локални медији наводе да САА са својим савезницима напредује унутар Саракиба, пошто су њихове снаге заузеле неколико важних квартова од џихадиста и милитаната, које подржава Турска.

Сиријска војска је у последњих неколико сати успела да направи велику офанзиву у источном Идлибу и поред тога што џихадисти имају огромну подршку Турске.

Један војни извор навео је да се очекује да САА ускоро поново ослободи Саракиб, а онда да преусмери своје снаге на јужни Идлиб.

Сиријска војска се нада да ће очистити Саракиб у наредним сатима прије него што су пребацили трупе у регију Јабал Ал-Завииа у јужном Идлибу.

Прочитајте ОВДЕ како је турска оборила сиријски авион.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА