Најновије

"ШТА СМО ВАМ МИ СКРИВИЛИ?": Асад на страни свог народа у одбрани Сирије од Турског терора!

Сирија није починила никакве непријатељске акције против Турске, садашње несугласице између народа две државе су нелогичне, изјавио је сиријски лидер Башар Асад.

Сиријска војска (Фото: Сана)

„Какве непријатељске акције – веће или мање је Сирија извела против Турске? Никакве. Постоје сиријско-турски бракови, постоје породице, заједничка животна интересовања. Узајамно прожимање култура је историјски условљено и зато је нелогично да међу нама постоје било какве озбиљне несугласице“, рекао је Асад у интервјуу „Русија 24“.

Он је додао да несугласице које постоје између народа Русије и Турске, немају логике.

Заоштравање ситуације у Идлибу

До заоштравања ситуације у региону сиријске провинције Идлиб је дошло 27. фебруара, када су милитанти терористичке групе „Хајат Тахрир ел Шам” напали сиријске положаје у близини насеља Бехун. Као одговор на то у ваздушном нападу сиријске војске погинула су 33 турска војника, који, према саопштењима Анкаре, није ни требало да се ту налазе.

Руска страна је предузела мере у циљу потпуног прекида ватре са сиријске стране и обезбедила евакуацију погинулих и рањених. Након тога је Турска саопштила о почетку копнених и ваздушних напада на положаје сиријске војске.

Гренел се повлачи са ове важне функције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА