Најновије

"Вирус корона негативно утиче на све економије света!"

Епидемија вируса корона негативно утиче на све водеће економије света, а утиче и на Русију, Влада Русије свакодневно се бави решавањем тих проблема, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

- Сви добро знате да ова епидемија, на жалост, негативно утиче на целокупну светску економију и на водеће светске економије. На овај или онај начин утиче на нашу земљу. Знам да се влада тиме бави скоро свакодневно - рекао је Путин на седници са члановима владе.

Он је додао да га премијер Русије Михаил Мишустин такође свакодневно извештава о корацима које влада предузима.

Руски лидер предложио је министрима да разговарају и о мерама које су већ формулисане, као и о неким додатним мерама које сматрају одговарајућим у тренутној ситуацији.   

Пандемија вируса корона

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је вирус корона 2019-nCoV (2019-nCoV)), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим вирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима у света је заражено више од 422 хиљаде људи, од којих је више од 18 хиљада умрло.

Руски амбасадор у Америци изнео понуду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА