Најновије

Кинески стручњаци деле искуства са борбом против ЦОВИД-19 са малезијским колегама преко телеконференције

Током 90-минутне видео-конференције, два кинеска здравствена стручњака поделила су са својим малезијским колегама своја искуства у погледу лекова, лечења и дијагноза у борби против ЦОВИД-19.

Кинески амбасадор у Малезији Баи Тиан придружује се видео конференцији ради размене искустава у борби против ЦОВИД-19 од стране медицинских стручњака из Кине и Малезије у Куала Лумпуру, Малезија, 26. марта 2020. године.

Реномирани здравствени стручњаци из Кине поделили су у четвртак своја искуства и знања о борби против ЦОВИД-19 са својим малезијским колегама путем видео-телеконференције, док су две земље појачале сарадњу у погледу пандемије.

"Верујем да ће ова седница олакшати размену искустава и идеја у управљању пацијентима ЦОВИД-19," рекао је Хишамшах Мохамад Ибрахим, заменик генералног директора Министарства здравља Малезије на почетку телеконференције.

Баи Тиан, кинески амбасадор у Малезији који је омогућио седницу са шангајском општинском владом, рекао је да је Кина вољна да помогне Малезији у борби против ЦОВИД-19.

„Кина је као пријатељ Малезије веома забринута, разумемо ваше околности, осећамо шта осећате, желимо да вам помогнемо“, рекао је.

Шен Инџонг и Киу Џонгмин, два водећа стручњака за борбу са ЦОВИД-19 у Шангају, поделили су своја искуства о лековима, третманима, дијагнозама, између осталог, током 90-минутне сесије са десетинама лекара и стручњака из водећих малезијских болница и институција .

Шен и Киу су такође одговарали на питања везана за ЦОВИД-19 која су поставиле њихова малезијске колеге.

Малезијски лекари и медицински стручњаци изразили су захвалност за помоћ са кинеске стране. "Хвала вам што сте све стрпљиво објаснили и за ваше охрабрујуће речи", рекао је малезијски лекар.

Малезијско министарство здравства саопштило је у четвртак да је та земља забележила 235 нових случајева, а укупно је потврђено 2.031 случаја. Број умрлих од пандемије порастао је на 23.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вулин рекао о инциденту у Крагујевцу.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА