Најновије

НАГРАДА ЗАТО ШТО ИГРА КАКО ВУЧИЋ СВИРА?! Синдикат Слога: Доктор Предраг Кон незаконито унапређен!

Министарство одбране саопштило је да је др Предраг Андрије Кон, резервни мајор ванредно унапређен у чин санитетског потпуковника, а на основу наређења врховног команданта Александра Вучића, министру одбране, а све на основу члана 62. Закона о Војсци Србије. Слога синдикат запослених у министарству одбране и Војсци србије упозорава јавнст и министра одбране да не постоји законски основ за ванредно унапређење др Кона, а министра одбране пита из којих је разлога извршио противзаконито наређење?

Др Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Законом о Војсци србије у члану 62. прописано је да се официри у резерви и подофицири у резерви производе и унапређују према потреби Војске Србије на начин и под условима које прописује министар одбране, наводи се у саопштењу Синдиката запослених у министарству одбране и Војсци Србије.

 Законом о војној, радној и материјалној обавези у члану 9. прописано је да војном обвезнику престаје војна обавеза када наврши 60 година живота.

Из доступне биографије др Кона може се видети да је он рођен 1955. године, дакле у моменту унапређења има 65. година.
Синдикат поставља питање како то да председник или врховни командант како министар воли да га зове а који је иначе правник, а такође и министар одбране такође правник нису обратили пажњу на ове законске одредбе?

Председник није надлежан да наређује унапређење лица из резервног састава, а ни министар не може извшити такво наређење јер др Кону је престала војна обавеза пре пет година, а вероватно се више и не води у распореду неке ратне јединице, поред тога не постоји потреба Војске Србије за попуном лица којима је престала војна обавеза а и др Кон се не налази на војној вежби.

Имајући у виду све чињенице Слога синдикат запослених у министарству одбране и Војсци Србије позива министра одбране да председника извести да не може извршити противзаконито наређење.

Слога синдикат запослених у министарству одбране и Војсци Србије се нада да овакав однос према законима неће постати пракса и да се у будуће неће кршити Закон, а унапређења се неће вршити у сврху политичког маркетинга већ искључиво по закону и заслугама.

Треба имати у виду како су на ову вест реаговале резервне старешине које су у предходним раатовима предводиле јединице и били на првој борбеној линији.

Влада Србије дели држављанство мигрантима, дају им посао и плаћено школовање! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА