Најновије

ВОЈНА ПАРАДА ВАЖНИЈА ОД ПАНДЕМИЈЕ: Маса људи на улицама у част Дана победе прокоси корони, а на челу је један човек!(ВИДЕО)

Хиљаде људи, међу којима и ветерани из Другог светског рата, присуствовале су војној паради у част Дана победе у Белорусији, упркос епидемији корона вируса, преноси лондонски Гардијан.

Парада у Белорусији (Фото: Јутјуб)

Русија и друге земље отказале су војни дефиле, па је Белорусија једина држава некадашњег ШСР-а која је војном парадом обележила 75-у годишњицу победе над нацистичком Немачком.

"У овом лудом, дезоријентисаном свету многи ће нас осудити због тога што смо сада и овде обележили овај свети догађај", казао је председник Белорусије Александар Лукашенко и поручио: "Не журите са закључцима, не осуђујте нас потомке белоруских победника. Нисмо могли другачије. Нисмо имали други избор. Али чак и да јесмо, поступили бисмо исто овако".

Домаћи и страни медији изразили су забринутост због параде и масовног окупљања у јеку епидемије корона вируса.

Председник Лукашенко је јавно гурнуо епидемију у други план још раније када се појавио на ускршњој литургијии, али и на неким другим јавним догађајима, а новинарима је изјавио да вирус није смртоносан као што се говори.

Белорусија је једина земља у Европи у којој се одржавају фудбалске утакмице током пандемије корона вируса, иако је до сада евидентиран 21.101 случај ковида-19 и 121 смртни исход међу оболелима од ове болести.

Прочитајте ОВДЕ  где је још и како обележен Дан Победе.

Извор: Ало/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА