Најновије

ПРИРОДА СРБИЈЕ КРИЈЕ МНОГЕ ТАЈНЕ: Пронађен лек за многе бољке на обронцима Сувибора!

Да је природа права благодет много пута сте чули, али да се у њој крију заиста ефикасни лекови против разних бољки сведок је и Младен Томовић из села Коштунићи, које се налази на обронцима Сувобора.

Бреза (Фото: Pixabay)

Већ две деценије, од како је то чуо од своје бабе, овај домаћин буши дрво брезе и из њега цеди воду за коју кажу да је највећи непријатељ за песак и камен и бубрегу.

"Узме се зовино дрвце, па се у стаблу брезе пробуши рупа одакле почне вода да капље, кап по кап. То се ради само двадесетак дана у пролеће, јер како креће вегетација, воде у стаблу буде све мање. За то време може да се накупи до три литра те воде, не више", прича Младен.

Он каже да су бројни они који су се уверили у лековитост ове воде која извире на чудном месту. Сладуњавог укуса веома је пријатна за пиће, али ипак треба бити умерен. Препоручује се 1 мала шоља ујутру и једна увече, не више.

"Један мој пријатељ из Београда који је био бубрежни болесник, успео је да камен и песак у тим органима сведе на минимум. Он ме је замолио да му ту воду поново скупим и довезем до престонице, како би помогао и другима", прича овај сеоски домаћин који је такође ову воду пробао и каже да је изузетно бистра.

Поред лековитог својства за бубреге, неки људи се куну да помаже и код повређених зглобова. Ко је пробао, није се покајао. Овај природни лек одличан је и за имунитет, па уколико се корона вирус врати - зовино дрвце у руке и трк до прве брезе, јер можда се решење крије баш ту.

Како сагорети сало у стомаку уз помоћ само четири намирние, прочитајте ОВДЕ.

Извор: rina.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА