Најновије

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗВЕЗДУ ИЗ УЕФА! Црвено-бели ће играти квалификација за Лигу шампиона као никада до сада!

Као шампиони Србије, црвено-бели су себи обезбедили пласман у квалификације за Лигу шампиона и то из другог кола. Међутим, сада више ни то није сигурно, а за све је "крив" нови систем завршнице Лиге шампиона који је осмислио УЕФА.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Сва је прилика да ће се Ф8 елитног такмичења у Лисабону и квалификације за групну фазу наредне сезоне поклопити што значи да црвено-бели морају да се надају да ће три услова бити испуњена како би у старту прескочили прву рунду квалификација.

Прва ствар која мора да се деси је пласман Атлетико Мадрида у Лигу шампиона преко шпанске лиге. Дакле, то значи да "јорганџије" морају да буду међу четири екипе на табели, а конкуренција је паклена. Чак четири екипе боре се за то место, а тим Чола Симеонеа тренутно заостаје за Реал Сосиједадом.

Други услов јесте победа Јувентуса и елиминација Лиона из осмине финала. Французи су окончали шампионат па је тако Олимпик остао без директног учешћа у групној фази Лиге шампиона, а црвено-белима је битно да трофеј најјачег европског такмичења дође у руке екипи која је по табели у својој држави већ обезбедила место у елити. Дакле, Лион то никако не сме бити.

Још један тим који такође не сме да пригрли "ушати" пехар јесте Наполи који у Серији А прилично заостаје за местом број четири и тешко да ће у Лигу шампиона наредне сезоне. Дакле, Звезда навија за Барселону да елиминише Италијане у осмини финала, а шансе су изгледне јер су Шпанци на "Сан Паолу" одиграли 1:1.

Међутим, ту није крај лоших вести по црвено-беле. УЕФА је због поклања квалификација и заврнише овосезонског такмичења дошла на идеју да се уместо класичног двомеча наредне сезоне у квалификационим утакмицама игра по један меч.

Идеја је да се прво коло игра 18. августа, друго коло седам дана касније 25. августа. Трећа рунда резервисана је за 16. септембар, а онда би уследила нова промена те би се у плеј-офу играла два меча. Дакле, први 23. и коначно 30. септембра би сазнали све учеснике групне фазе.

Твитер корисник Playtony који се годинама уназад бави европским калкулацијама одлично је представио како би изгледао пут Звезде до Лиге шампиона. Јасно је да ће црвено-бели тешко до повлашћеног статуса у трећем колу квалификација, а можете погледати и ко су могући ривали.

Слике са вечитог дербија одушевиле Аргентинце. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА