Најновије

Статус Хрвата који је подигао целу земљу на ноге: Ово што радимо Новаку је невиђена национална срамота!

Право у мету. Ове речи савршено пристају за наслов текста који је на фејсбуку поделио Осијечанин Матео Стругачевац. Овај момак је, па вероватно као нико пре њега, стао у одбрану нашег Новака Ђоковића, аргументовано, објективно, уједно је искритиковао део хрватске јавности, заправо највише медије и политичаре јер, како каже, користе ситуацију да за све недаће у комшијској држави припишу највећем тенисеру са ових простора.

Ђоковић (Фото: Синхуа)

Матеов статус, који се масовно дели, је "штиво" за обавезно читање, као и коментари на његово виђење "хрватске медијске и политичке кампање против Новака Ђоковића", на основу којих се може извући само један закључак: хрватски народ воли Новака!

Статус преносимо у целости.

Овај човек, који је тренутно на ветрометини наших квази медија, потрчака и људи који живе од објављивања обмана и лажи, у последњих 6 година донирао је висе од 2 милиона евра само што се елементарних непогода на нашим просторима тиче, изузевши изградњу небројених школа, вртића, спортских објеката и др.

Пре 6 година Хрватску, Србију и БиХ погодиле су невиђене поплаве на овим просторима. Донирао је укупан наградни фонд који је добио освајањем АТП турнира у Риму. Било је реч о 600 хиљада долара! Део новца отишао је и у РХ сто се санације поплава тиче.

Ове године, када је Цовид погодио цели свет, својој Србији донирао је милион евра за куповину респиратора, а истовремено, за разлику од наших политичара, донирао је одређену своту новца и за санацију рушевина у Загребу, погођеном потресом!

П.С. чисто помена ради, наса комплетна репрезентација, иначе вицепрваци света, скупила је једва 3 милиона куна - колективно! За своју домовину, не туђу! Успоредно споменутом, донацију је извршио и Италији, земљи која је пре неколико месеци претрпела највише. Наводно, неслужбено, ради се о 300. 000 евра.

Турнир у Задру организован је како би се подигао на ноге наш туризам, не да би финансијски просперирали учесници, а још мање Ђоковиц који је у својој каријери зарадио отприлике 500 милиона долара. Резултирало је на начин да га се неколико дана узастопно провлачи кроз све могуће медије као државног непријатеља број 1!

Браво, Лепа наша!

Али, поред свега, остаје актуелна чињеница да је исти Новак у свету стороструко више цењен од нашег властитог премијера, где год се појавио, а камоли од преосталих политичара или представника медија! Све што сте приредили овом човеку задњих дана невиђена је национална срамота!

Спомена ради, његова мајка је Хрватица, родом из Винковаца! Ако је већ његова националност проблем.

Новак и Јелана Ђоковић позитивни на Ковид-19. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА