Најновије

ПРЕМИЈЕР ПАКИСТАНА: Партнерство са САД је била велика грешка! (ВИДЕО)

Премијер Пакистана Имран Кан изјавио је да су САД учиниле “мучеником” вођу ал-Каиде и организатора терористичких напада 11. септембра 2001. године на ту земљу Осаму бин Ладена.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Имран Кан је у Парламенту током говора о буџету критиковао спољну политику својих претходника, додајући да је партнерство Пакистана са САД-ом у рату против тероризма било грешка.

Он је рекао да је Вашингтон користио говор мржње према Пакистану и да је одбио да обавести Исламабад о операцији против бин Ладена 2011. у суседном Авганистану.

Вашингтон је својевремено оптуживао Пакистан за пружање уточишта једној од авганистанских талибанских група која је одговорна за терористичке нападе протеклих година.

Пакистан, Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати биле су једине земље које су признале талибанску Владу која је скривала бин Ладена док је планирао терористички напад на САД, али је након напада 11. септембра Пакистан постао савезник САД-а у борби против талибана.

"Ми смо стали на страну САД-а у борби против тероризма, али они су дошли овде и убили... користили су говор мржње против нас и нису нас обавестили о рацији, упркос чињеници да смо изгубили 70.000 људи у рату против тероризма", изјавио је Кан у парламенту.

Међутим, један од опозиционих посланика напао је Кана јер је вођу ал-Каиде, који је према његовим речима "унео тероризам у државу", назвао мучеником.

"Он је упропастио моју државу, а он (Кан) га назива мучеником", рекао је посланик.

Премијер Пакистана је раније тврдио да су односи Пакистана и САД-а побољшани откако је он на власти, и да је за узајамно поштовање између две државе заслужан и његов лични однос с председником САД-а Доналдом Трампом.

Американци раскринкали Милов режим! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА