Најновије

КОРОНА СЕ ПРЕНОСИ И ВАЗДУХОМ? Више стотина научника алармирало СЗО, доносе се нове одлуке!

Здравствена агенција рекла је да докази о томе да се вирус преноси ваздухом нису убедљиви, наводи Њујорк тајмс.

Коронавирус (Фото: Ria)

На стотине научника тврде да постоје докази да мале честице новог корона вируса у ваздуху могу да заразе људе и позивају Светску здравствену организацију да ревидира препоруке, објавио је у суботу Њујорк тајмс.

Став СЗО је да се вирус шири првенствено од особе до особе кроз мале капљице из носа или уста, које се избацују када особа са ковид-19 кашље, кине или говори.

У отвореном писму агенцији, које научници планирају да објаве у научном часопису следеће недеље, 239 научника из 32 земље изнело је доказе који показују да мање честице могу заразити људе, преноси Ројтерс позивајући се на њујоршки часопис.

СЗО није одмах одговорила на захтев за коментар.

Без обзира да ли га носе велике капљице које остају у ваздуху након кијања, или много мање капљице при издисају, корона вирус се преноси ваздухом и може заразити људе при удисању, рекли су научници.

Међутим, здравствена агенција рекла је да докази о томе да се вирус преноси ваздухом нису убедљиви, наводи Њујорк тајмс.

Бивши шеф британске тајне обавештајне службе МИ6 сер Ричард Дирлав рекао је да жели отворенију расправу о пореклу пандемије коронавируса. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА