Најновије

"Књига коју ћете обожавати "Париска библиотека": Заснована на истинитој причи из Другог светског рата!

Ако сте волели роман „Крадљивица књига“, онда ћете обожавати „Париску библиотеку“ Џенет Скеслин Чарлс. Заснована на истинитој причи из Другог светског рата о храбрим библиотекарима Америчке библиотеке у Паризу, ова књига је изузетно дело о љубави, пријатељству, породици и моћи књижевности.

Фото-Лагуна

Париз, 1939: млада и амбициозна Одил Суше има све, мушкарца који је воли и посао из снова у Америчкој библиотеци у Паризу. Када нацисти умарширају у Париз, Одил је на прагу да изгуби све до чега јој је стало. Заједно са колегама библиотекарима придружује се Покрету отпора са најбољим оружјем које има, књигама. Али кад се рат коначно заврши, Одил ће уместо слободе окусити горак плод неизрециве издаје.

Монтана, 1983, Лили је усамљена тинејџерка која трага за авантуром. Њену знатижељу буди старија сусетка. Док открива њену тајанствену прошлост, Лили увиђа да деле љубав према језику, исте чежње и снажну љубомору. И нимало не сумња да их повезује мрачна тајна из прошлости.

„Париска библиотека“ је снажан роман који испитује последице наших избора и односе који нас одређују са породицом, пријатељима и омиљеним ауторима. Указује на то да је изузетна храброст понекад тамо где је најмање очекујете.

Џенет Скеслин Чарлс је награђивана ауторка романа „Моја лепа Одеса“ и „Париска библиотека“. Њене приче су излазиле у часописима Слајс и Монтана ноар. О историји Америчке библиотеке у Паризу сазнала је док је радила тамо као програм менаџер. Живи у Монтани и Паризу.

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА