Најновије

НАИШЛИ НА ЈАЧЕГ ОД СЕБЕ! Амерички конвој кренуо ка граници, али је брзо заустављен! Нису веровали ко их је спречио!

Раније ове седмице, јединица сиријске арапске војске (САА) пресрела је војни конвој САД који је покушао да заобиђе њихове снаге у селу Ал Камишли.

Амерички конвој у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према теренском извештају са села Ал Камишли, амерички војни конвој покушао је да заобиђе контролни пункт сиријске војске, али су га снаге блокирале на тој позицији.

У извештају се наводи да су снаге сиријске војске на контролном пункту одбиле да попусте америчком војном конвоју и више пута су захтевале да се окрену и пронађу другу руту на северу Ал Хасаке.

Није било пријављених сукоба између двеју страна; међутим, у извештају се наводи да је сиријска војска била агресивнија него иначе, јер је неколико војника било укључено у опструкцију.

Ови инциденти пресретања постали су чести на североистоку Сирије од почетка нове године, јер Сиријска војска и њихови руски колеге траже потпуно повлачење америчких снага из Сирије.

Погоршање ситуације на североистоку Сирије је недавна примена „Цезаровог закона“, који је усмерен на све владине институције унутар Арапске Републике.

Те санкције су наишле на снажне протесте владе и људи, јер амерички акт намерава да циља на економију Арапске Републике већим интензитетом него раније.

Руски С-500 ће погађати мете изван Земље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА