Најновије

НИЈЕ ИМ БИЛО СПАСА! Војска кренула у крвави обрачун са неколико ћелија џихадиста! Има мртвих!

Исламска држава (ИД) извела је ове седмице нови напад на положаје Сиријске арапске војске (СAA) у јужној области покрајине Ал Рака.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Према теренском извештају из јужне Ал Раке, Исламска држава је напала положаје сиријске Арапске војске у близини историјског подручја Русафа, што је натерало САА да појача и своје ваздухопловне снаге како би помогле у  одбијању терористичког напада.

У извештају се наводи да је Сиријска арапска војска успела да нанесе велике губитке у редовима Исламске државе, док је такође умањила напад терористичке групе.

Такође се наводи да су Сиријске арапске ваздухопловне снаге (СиААФ) играле велику улогу у спречавању напада Исламске државе, пошто су више пута удариле на борце и доводне линије терористичке групе.

Исламска држава је ове године покренула неколико напада на положаје сиријске војске у централној и источној Сирији, упркос губитку целокупног „калифата“ у Арапској Републици и суседном Ираку.

Како би надокнадила своје територијалне губитке, Исламска држава је активирала своје успаване ћелије у Ираку и Сирији како би пустошиле дуж граница обе државе.

Бродови алијансе наоружани Харпуном круже око Крима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА