Најновије

ПУТИН И ЛУКАШЕНКО СЕ ДОГОВОРИЛИ: Русија ће помоћи Белорусији против Запада, а ево под којим условом!

Протеклих се дана одржао неуобичајено велики број телефонских разговора између руског председника Владимира Путина и белоруског председника Александра Лукашенка. Наравно, то је последица насталог сложеног стања и масовних протеста у Белорусији након председничких избора 9. августа, на којима је, према резултатима средишње изборне комисије које опозиција не признаје, премоћно победио досадашњи председник Лукашенко с освојених 80% гласова. Осим начелних изјава о садржају разговора два председника, пренешених од стране њихових гласноговорника, њихови детаљи нису објављени.

Владимир Путин и Александар Лукашенко (Фото: kremlin.ru)

Данас је гласноговорник руског председника Дмитри Песков изјавио како ће Москва пружити помоћ у решавању ситуације у Белорусији, ако то буде желео Минск. „Ми се никако и на било који начин не желимо мешати и давати било какве оцене разлога због којих се подижу ове или оне оптужнице у Белорусији. То је потпуно суверена ствар Белорусије“, нагласио је Песков.

Претпостављамо како је Песков притом имао у виду јучерашњу вест о подизању казнене пријаве белоруског тужитељства против особа укључених у „противуставно“ формирање опозиционог координацијског већа, које „подрива националну сигурност“ и само себи ставља улогу и циљ за посредовање између владе и јавности, „што није предвиђено законом“.

Израелски авиони извели страховит осветнички напад! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: geopolitika.news

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА